SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

8. decembar - Dan sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH /VIDEO/

Inicijativa "Mir sa ženskim licem" od 2015. godine obilježava 8. decembar - Dan sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH, kako bi se umanjila isključenost žena u procesima memorijalizacije ratnih stradanja u BiH u periodu 1992-1995 i unaprijedilo vrednovanje ženskih iskustava, doprinosa i stradanja u procesu oblikovanja zajedničke kulture sjećanja.

“Mir sa ženskim licem” je aktivistički ženski pokret koji otvara i vodi proces suočavanja s prošlošću i njeguje kulturu sjećanja na postignuća, iskustva i stradanje žena. Pokret oblikuje društvo u kojem je žena snažna i vidljiva u javnom i političkom prostoru i ravnopravno uključena u stvaranje trajnog mira.

Članice pokreta su: Fondacija „Lara“ Bijeljina, Udruženje „HO Horizonti“ Tuzla, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka, Helsinški parlament građana Banja Luka, Organizacija „Glas žene“ Bihać, Udruženje „Žena BiH“ Mostar, „Centar ženskih prava“ Zenica, NVO „Udruženje građanki Grahovo“ Bosansko Grahovo, Fondacija CURE Sarajevo, Udruženje žena „Most“ Višegrad, Udruženje  „Forum žena“ Bratunac, Udruženje građana „Budućnost“ Modriča, Udruženje Prijedorčanki “Izvor” Prijedor.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co